Donsdeken Plutex Grijze Hongaar 90%

 90% Grijze ganzendons: een zacht donsdeken

Deze dons heeft Hongaarse ganzen als oorsprong. Deze ganzen zijn 1 jaar of jonger. Omdat de temperatuur in Hongarije minder koud is als in Polen/Tsjechië, hebben Hongaarse ganzen een kleinere donsvlok en een grijze kleur.

Maten en prijzen.

  • 140/200   700 gr =  367€ 
  • 140/220   770 gr =  395€
  • 160/220   880 gr =  437€
  • 200/200   1000 gr =515€
  • 240/200   1200 gr =594€
  • 240/220   1320 gr =632€
  • 270/220   1480 gr =711€
  • - Systeem : kamer step
  • - Kwaliteit stof : 100% donsdichte katoen
  • - Kleur : wit

Plutex gebruikt enkel donsdekens van herkomst binnen de Europese Unie. Binnen de Europese Unie is er een wetgeving rond dierenwelzijn. Onze dieren worden 2x per jaar enkel in de ruitijd geplukt wanneer de dons volledig loshangt en het dier hier weinig last van ondervindt. Wij verkopen GEEN Chinese/Russische dons zoals veel van onze concurrenten. In deze landen is er geen wetgeving en worden ganzen tot 8x per jaar geplukt. Hier distantiëren wij ons van.

Donsdeken met aangename warmte

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een donsdeken is het vasthouden van je eigen warmte onder het deken. Dons is dan ook een product dat bijzonder goed isoleert, zonder verstikkend te werken. Deze isolatie wordt veroorzaakt door de hoeveelheid -stilstaande- lucht die het dons vasthoudt. Oftewel: hoe groter de donsvlokken, hoe meer lucht er in het donsdeken zit, hoe beter de isolatie en hoe aangenamer de warmte er onder in wordt.

Professionele donsdekenreiniging

Een frisse, schone donsdeken zorgt voor een optimaal slaapcomfort en een goede nachtrust. Opteer dus voor een regelmatige donsdekenreiniging op professionele wijze, best om de 5 jaar. Dankzij zo’n donsdekenreiniging zal je niet enkel kunnen genieten van een zalige nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je donsdeken. Plutex is de expert in donsdekenreiniging van alle merken en soorten.

 

Boxspring kopen

Wil u graag een boxspring kopen? U vind een overzicht van ons aanbod op de pagina boxsprings. Bent u op zoek naar iets anders? Dat is geen probleem, de getoonde boxsprings zijn slechts een greep uit ons aanbod.


Boxsprings

Lattenbodem kopen

Wil u graag een lattenbodem kopen? U vind een overzicht van ons aanbod op de pagina lattenbodems, alle van topkwaliteit. Bent u op zoek naar iets anders? Dat is geen probleem, de getoonde lattenbodems zijn slechts een greep uit ons aanbod.


lattenbodems

Matras kopen

Wil u graag een matras kopen? U vind een overzicht van ons aanbod op de pagina matrassen. Onze matrassen bieden een optimale ondersteuning voor uw slaapcomfort. Niet wat u zoekt? De getoonde matrassen zijn slechts een greep uit ons aanbod, kom zeker eens langs voor een aanbod op maat.


matrassen